Atenție! Acest produs a fost înlocuit de Forever Active Pro-B!
Alimentatia nepotrivita si stilul nostru alert de viata ne expun la tot felul de pericole. De aceea, suntem mai preocupati de solutiile inteligente pe care natura ni le-a pus cu generozitate la dispozitie. FOREVER LlVING PRODUCTS este un ambasador perfect al noului curent, iar ultimul produs aparut pe piata, o carte de vizita pe care scrie SANATATE. Este vorba despre Forever Active Probiotic, component al programului Clean and Lean, de curand lansat in Romania.
Ce este un microb?
Un microb este „o forma de viata minuscula, un microorganism”. Oamenii sunt gazde pentru o mare varietate de microbi. S-a estimat ca mai mult de 400 de varietati diferite de microbi traiesc in corpul nostru, mai exact pe pielea noastra, în cavitatea bucala si de-a lungul intregului tract intestinal. Multi dintre noi cred, probabil, ca toate aceste microorganisme sunt daunatoare. Ei bine, acum avem ocazia sa aflam ca majoritatea acestora sunt benefice si joaca un rol pozitiv in sanatatea aparatului gastrointestinal. Acesti microbi sau bacterii bune sunt numite „probiotice”, ceea ce in traducere din limba greaca inseamnă „pentru viata”.
Originea probioticelor dateaza din 1903, cand studiile lui Eli Metchnikoff descriu efectele benefice ale folosirii lactobacililor din iaurt, in alimentatia omului. Termenul de “probiotic” a fost utilizat pentru prima data in anul 1965 de catre Lilly si Stillwell, apoi de Parker in anul 1974 pentru a defini „organisme sau substante care contribuie la echilibrul microbian al intestinului”. Conform definitiei Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura probioticele sunt „organisme vii care, consumate intr-o anumita cantitate, determina beneficii asupra sanatatii, alaturi de beneficii nutritionale”.
Cum actioneaza probioticele?
In anul 1989 Raibaud si Raynaud au incercat sa faca un rezumat privind mecanismul de actiune al probioticelor, sa explice cresterea performantelor zootehnice si imbunatatirea sanatatii la om si la animale. Au fost emise o multime de ipoteze, dar in principal trebuie avute in vedere urmatoarele:
– probioticele inhiba proliferarea bacteriilor patogene prin producerea de acizi organici si prin reducerea pH-ului;
– produc H2O2 si previn aderarea bacteriilor patogene la peretele intestinului;
– prin enzimele proprii probioticele maresc utilizarea digestiva a hranei precum si procesele de detoxifiere;
– probioticele stimuleaza productia de vitamine apartinand in general grupului B si determina cresterea activitatii lactazei, sucrazei si maltazei;
– prolifereaza (se inmultesc) in tractul digestiv si distrug bacteriile patogene;
– stimuleaza imunitatea prin actiune asupra celulelor implicate in imunitatea naturala si in imunitatea specifica – actioneaza ca bariera de protectie a tubului digestiv, fiind demonstrat ca administrarea de preparate cu Lactobacillus poate stimula productia de gamma globuline, gamma interferoni si intensifica activitatea macrofagelor responsabile de indepartarea agentilor patogeni din organism.
Efectele benefice ale utilizarii probioticelor la om, conform datelor din literatura de specialitate (Huis in’Veld si Havenaar), sunt urmatoarele:
– disbacterioze neinfectioase dupa doze mari de antibiotice
– dupa terapia de iradiere
– genereaza o stare de sanatate in primele zile de la nastere
– inhibarea carcinogenezei
– cresterea absorbtiei de calciu
– cazuri de intoleranta la lactoza
– sinteza de vitamine
– predigestia proteinelor.
In plus, se pare ca probioticele ar avea oarecare potential in tratamentul si prevenirea bolilor coronariene si encefalopatiilor, fiind demonstrat ca administrarea de probiotice poate reduce nivelul colesterolului plasmatic la pui. De asemenea, s-a sugerat ca probioticele pot fi eficiente in combaterea unor forme de cancer, atat pe calea sistemului imunitar cat si prin inhibarea unor enzime ca beta-glucuronidaza, beta-glucurozidaza si nitroreductaza, care sunt implicate in carcinogeneza intestinala.
Recunoscand rolul important al microbilor benefici in sanatatea omului si nevoia de a suplimenta cantitatea acestora prin consum de probiotice, Forever Living Products vine din nou in sprijinul nostru cu un produs de exceptie – Forever Active Probiotic.
FLP a gasit solutia potrivita!
Este binecunoscut faptul ca probioticele sunt organisme foarte fragile, caldura si acizii gastrici le pot distruge cu usurinta. Pentru a preintampina aceste efecte, FLP a gasit solutia potrivita! Cu ajutorul unui colectiv de cercetatori de exceptie, firma ne-a pus la dispozitie un produs unicat realizat printr-o tehnologie de incapsulare exclusiva, patentata. Este singurul preparat probiotic, dintre cele existente pe piata, care nu necesita refrigerare.
Fiecare capsula perlata contine un complex probiotic brevetat (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, B. lactis, L. rhamnosus, L. bulgaricus, L. plantarum).
Se recomanda consumarea unei capsule perlate pe zi, inainte de masa sau la 2 ore dupa masa. Se inghit ca atare, fara a se zdrobi sau a se mesteca, cu o cantitate suficienta de apa.
Merita, deci, sa retinem despre produsul Forever Active Probiotic urmatoarele:
– contribuie la mentinerea florei intestinale normale;
– faciliteaza absorbtia elementelor nutitive de catre organism;
– stimuleaza functia sistemului imunitar;
– disponibil intr-un ambalaj convenabil, stabil in timpul depozitarii;
– nu necesita refrigerare.
Faceti din Forever Active Probiotic aliatul ideal pentru o viata mai sanatoasa!
Dr. farm. Szöcs Dóra, Director General FLP Romania
(Articol aparut in revista Forever nr. 62, iunie 2004)
Acest produs Forever a fost înlocuit de: