Esti obosita, epuizata, transpirata si „imbacsita” de mirosurile din bucatarie?
Stranuti, tusesti, te incearca o raceala?
Vrei sa te inviorezi, sa iti recapeti fortele, tonusul, vitalitatea si frumusetea? Desigur, ti-ar trebui – intai de toate – o baie buna!
Dar, ce inseamna, de fapt, o baie buna?
Curatarea meticuloasa a suprafetei cutanate reprezinta o conditie esentiala pentru mentinerea sanatatii si prospetimii pielii. Ea este parte a ingrijirii zilnice a fiecarei persoane, care are drept scop eliminarea cu regularitate a sebumului, a transpiratiei, a impuritatilor acumulate pe piele de-a lungul zilei (praf, bacterii) si a machiajului.
Curatarea, ca rutina zilnica, se bazeaza pe folosirea diverselor produse de toaleta, a caror varietate depinde, adeseori, de tendintele curente ale modei. Produsele destinate toaletei epidermei si, mai ales, toaletei faciale, pot fi clasificate, dupa compozitie, in urmatoarele tipuri:
– sapunuri si sapunuri sintetice (sub forma de calupuri, bare etc.);
– sapunuri lichide (antiseptice si cosmetice);
– emulsii demachiante;
– tonice sau lotiuni faciale;
– bai spumante (pentru fata si corp);
– produse pentru gomaj (exfoliante, descuamante);
– masti faciale.
Sapunul – cel mai simplu si cel mai vechi produs de curatare, cunoscut inca de acum 4000 de ani, pe vremea cand popoarele din Asia Mica foloseau cenusa plantelor suspendata in apa (lesie) pentru curatare si sumerienii isi preparau solutii alcaline pentru spalare – a fost initial preparat, in urma cu 2500 de ani, de fenicieni, care au saponificat grasimea de capra cu scrumul bogat in carbonat de potasiu, obtinand un produs solid, cu aspect ceros.
In timp, popularitatea sapunului a crescut, iar productia sa pe scara larga a inceput dupa anul 1878, cand americanii Harley Procter si James Gamble au decis sa obtina sapunuri aibe, cremoase, parfumate pentru a concura produsele europene de import.
Sapunul este o sare de acid gras obtinuta prin saponificare; la preparare se foloseste un amestec de aproximativ 80% untura si 20% uleiuri vegetale, adjuvanti cu rol dermatologic sau cosmetic.
Actiunea de curatare a sapunului se datoreaza caracterului sau de agent tensioactiv anionic, de aceea este si un bun agent de inmuiere.
Puterea spumanta a sapunurilor este in general ridicata, mai putin fata de apa dura, din care precipita sarurile de calciu si magneziu, motiv pentru care formulelor moderne Ii se adauga EDTA sodic, care prin chelare inhiba actiunea negativa a calcarului si efectul sau dezastruos asupra pielii.
Sapunurile sunt alcaline, iar solutia de sapun are un pH ridicat (9-10), care se restabileste in aproximativ 30 de minute, dar in cazul spaIarilor frecvente, puterea de tamponare a pielii este depasita si pH-ul revine la valoarea initiala dupa mai multe ore, efortul facut de piele pentru restabilirea pH-ului putand produce o imbatranire precoce a acesteia.
Datorita puterii lor detergente mari, sapunurile pot indeparta filmul lipidic de suprafata, producand uscarea epidermei (delipidare), insotita adeseori de senzatie de caldura si de aparitia unui eritem. Acest fenomen – cunoscut sub denumirea de „efect de sapun” – poate fi contracarat prin imbogatirea sapunurilor cu lipide (lanolina, ulei de migdale dulci, ulei de avocado etc), obtinandu-se sapunuri supragresate.
Dezavantajele sapunurilor „naturale” (alcalinitatea, eficienta redusa cu apa dura) sunt partial evitate prin folosirea sapunurilor „sintetice”, care au fost create in timpul celui de-al II-lea razboi mondial pentru marinarii americani care le foloseau la spalare cu apa de mare (nu sunt sapunuri in intelesul chimic al termenului, de aceea sunt mai putin iritante, nu hidrolizeaza in solutie, nu precipita cu apa dura, pH-ul lor poate fi adaptat la pH-ul cutanat, spuma este mai putin abundenta si mai stabila in comparatie cu cea produsa de sapunuriie traditionale).
Dezavantajul lor major consta in caracterul puternic detergent si chiar deshidratant, datorat – mai ales – tensioactivilor cationici pe care ii contin.
Prin adaugarea unor agenti supragresanti si de inmuiere in proportie mare acest dezavantaj este diminuat, rezultand produse recomandabile persoanelor cu epiderma fragila sau care sufera de anumite afectiuni dermatologice.
ALOE LIQUID SOAP
Eficienta.
Actiune delicata, neiritant pentru ochi.
Poate fi folosit frecvent, ori de cate ori este nevoie!
Poate fi folosit in cazul copiilior!
Poate fi folosit in cazul epidermelor uscate, fragile!
Aloe Liquid Soap – unul dintre cele mai bune sapunuri lichide din lume!
Sapunurile lichide sunt solutii, de regula acide, care contin un agent spumant si un compus cu proprietati antiseptice (sapunuri antiseptice) sau agenti de supragresare si adjuvanti cosmetici precum: uleiul de avocado, uleiul de jojoba, Aloe vera, extract de Calendula officinalis etc. (sapunuri cosmetice).
Aloe Liquid Soap intruneste calitatile unui” veritabil sistem de spalare”:
- Eficienta;
- Actiune delicata, neiritant pentru ochi;
- pH echilibrat, recomandat tuturor tipurilor de piele/ten;
- Textura onctuoasa, iridiscenta;
- Putere de curatare si hidratare concomitenta a pielii/tenului.
- Sapunul lichid cu aloe curata epiderma fara a o usca, este usor de folosit, produce o spuma abundenta, placuta, discret parfumata, care se indeparteaza cu usurinta, lasand pielea perfect curata, moale, supla si matasoasa.
Nu produce iritatiile pe care le genereaza in mod frecvent unele produse cu actiune similara!
Nu determina „efect de sapun”! Poate fi folosit frecvent, ori de cate ori este nevoie!
Poate fi folositin cazul copiilor! Poate fi folosit in cazul epidermelor uscate, fragile!
Poate inlocui un demachiant de tip wash-off !
Este economic si simplu de utilizat!
ALOE BATH GELEE
– o baie spumanta cum alta nu e!
Baile spumante se prezinta sub forma de produse lichide, geluri sau pulberi. Ele necesita intotdeauna clatire cu apa curata din abundenta, pentru indepartarea de pe piele a oricarei urme de agent spumant tensioactiv.
Colectivul de cercetare de la Forever Living Products a creat Aloe Bath Gelee, indispensabil pentru o baie calmanta, reconfortanta, invioratoare, un moment de relaxare pe care orice om il merita la finele unei zile pline de activitati stresante.
Contine ingredienti valorosi, precum gelul stabilizat de Aloe vera, extractul de iedera, extractul de taula, extractul de clematite, extractul de otratel de apa, extractul de coada calului!
Acestia sunt recunoscuti pentru calitatile lor calmante si relaxante! Baia/dusul zilnic se transforma intr-un ritual al bunei dispozitii! Curatenie, prospetime si confort, adica igiena, catifelare si hidratare cutanata!
Contribuie la indepartarea oboselii! Placut parfumat!
Contribuie la indepartarea edemelor!
Reconfortant!
Pentru baie sau dus se aplica pe burete sau lufa si se maseaza usor circular; dupa clatire cu apa curata din abundenta, se va utiliza un prosop curat si moale.
Dr. Zenovia Mateescu
Medic specialist MG – adulti
Consultant beauty & skincare & make-up
Produse Forever menționate în articol: