Daca visezi cateodata la o ceremonie a ceaiului, Forever Living Products are vesti bune pentru tine. Nu este nevoie sa faci o calatorie pana in Japonia, nu-ti trebuie neaparat cesti din portelan. Aloe Blossom Herbal Tea redefineste sensul clipelor de intimitate si te face sa descoperi savoarea unui ritual de fiecare zi.
Medicii si nutritionistii ne sfatuiesc intr-un glas: gata cu licoarea neagra. Dupa ce o bem inima bate mai tare – si nu de fericire! – iar plamanii „trebuie sa se descurce” cu o noua portie de fum din tigarile care ne complica adesea dependenta. Din fericire exista ceaiul, care in ultimii ani se afla in topul preferintelor. Marile companii si-au facut un stil din a oferi clientilor si partenerilor invitati pentru negocieri o ceasca de ceai – cald, rece, cu lamaie, cu miere sau fara, dupa gustul oaspetilor.
Pentru momente speciale de afaceri, care inseamna si o prezentare cu produsele FOREVER in casa noastra, intr-un cerc mai redus de cunostinte, inseamna si intalnirile de lucru cu echipa – sau pentru momentele de liniste pe care ni le putem acorda la inceputul, in timpul si la sfarsitul unei zile trepidante s-a inventat Aloe Blossom Herbal Tea.
Am primit intr-o seara un telefon de la o prietena care are un ritm de viata foarte alert si care a vrut sa-mi multumeasca. „Dora, sunt in bucatarie cu sotul meu, savurez ceaiul acesta minunat si-mi dau seama din nou cat de mult imi place. Ma reconforteaza si ma face sa simt ca momentele acesea chiar imi apartin”.
Am inteles-o foarte bine pe prietena mea. Aloe Blossom Herbal Tea este mai mult decat un ceai. Este un univers de savori si de arome. Conceput ca un amestec de produse vegetale si condimente, ceaiul FOREVER are un gust delicios si accente olfactive spectaculoase si exotice. Lipsit de cofeina, a fost formulat astfel incat sa ofere o senzatie unica de revitalizare. Poti alege sa-l bei fierbinte sau poti sa-i adaugi cuburi de gheata, Aloe Blossom Herbal Tea este intotdeauna irezistibil si usor de preparat.
Originalitatea si puterea lui de seductie datoreaza mult combinatiei de ingrediente selectate din China, Jamaica, Egipt, America si India. Scortisoara, coaja de portocala si cuisoarele incita cu „nuantele picante” si aromate, in timp ce pimentul si ghimbirul aduc un strop de parfum si savoare fierbinte. Combinat cu boboci florali de aloe culesi de pe plantatiile Forever, ceaiul hipocaloric este inclus si in programul „Forever Lite” de monitorizare a greutatii corporale.
Da, ceaiul Forever este un univers. Haideti sa patrundem dincolo de numele ingredientelor care il alcatuiesc, sa aflam cate ceva din secretele puterilor sale binefacatoare.
Scortisoara (Cinnamomum ceylanicum, fam. Lauraceae) era in lumea antica mult mai rara si mai scumpa decat aurul. Abia dupa ce Portugalia a invadat India in secolul al XVI-lea au inceput sa calatoreasca spre Europa cu sute de kilograme de scortisoara, drept tribut pentru invingatori. Buchetul dulce si provocator, gustul aromat se adauga capacitatii acestui ingredient de a combate starea de greata si flatulenta. Uleiul volatil (1-2%) este un stimulent al respiratiei, circulatiei si al peristaltismului intestinal. Aroma sa inconfundabila il plaseaza in topul celor mai atragatoare si folosite mirodenii din toate timpurile.
Cuisoarele (Eugenia caryophyllata, fam. Myrtaceae) sunt pomenite inca din scrierile chinezesti ale anului 400 i.Hr., iar intr-un text din 200 i.Hr. se vorbeste despre obiceiul curtenilor de a le pastra sub limba in timp ce se adresau imparatului, pentru a evita sa-l ofenseze cumva cu o respiratie mai putin placuta. Calatoria lui Magellan in jurul lumii, expeditia incheiata in 1552, a fost socotita un succes, chiar daca a prnit cu cinci corabii si peste 250 de oameni si s-a sfarsit cu 18 supravietuitori si o singura corabie. Incarcata cu 50 de tone de cuisoare si nucsoara, corabia a adus un castig mai mare dacat greutatea in aur a acestor mirodenii. Cuisoarele sunt boboci florali cu aspect de cui, de unde le vine si denumirea. Contin 15-20% ulei volatil al carui component principal este eugenolul, un anestezic local cu proprietati bactericide, cauterizante si antiinflamatorii, fiind benefic si in eliminarea starii de greata, a indigestiei si dispepsiei. Cuisoarele sunt cunoscute si folosite deseori pentru gustul dulceag, astringent si aromat arzator.
Cardamon (Elettaria cardamomum, fam. Zingiberaceae) este unul dintre cele mai vechi mirodenii din lume. Egiptenii ii mestecau semintele pentru a-si curata dantura, iar grecii si romanii il foloseau ca parfum. Chiar si astazi cardamomul (nucsoara) este un condiment foarte scump, al doilea dupa sofran. In India este numit „regina mirodeniilor” si considerat un ingredient de sarbatoare. Picant si intens aromat, gustul sau are accente de eucalipt, camfor si lamai. Arabii ii atribuie dintotdeauna calitati afrodisiace, iar in India antica era apreciat in tratarea obezitatii. Stimulent si carminativ, cardamomul este utilizat in medicina occidentala nu doar datorita proprietatilor sale, dar si ca ingredient principal in unele preparate utile in caz de indigestie si balonari.
Ghimbirul (Zingiber officinale, fam. Zingiberaceae) isi are originea in India si China a carei medicina l-a pretuit de-a lungul secolelor. Popularitatea sa este confirmata si de Confucius insusi care il aminteste in scrierile sale. Coranul, cartea sfanta a islamului, precizeaza ca ghimbirul era cunoscut in lumea araba mai devreme de anul 650 i.Hr. in secolul al XIX-lea devine foarte prezent in Europa, folosit in combinatii culinare, in condimentarea berii sau a ceaiurilor si siropurilor. Fierbinte si dulce-picant, ghimbirul este un puternic diaforetic, stimuland eliminarea toxinelor prin transpiratie. Multa vreme a fost folosit si ca remediu natural in afectiuni ale cailor respiratorii (sub forma de cataplasme), ca tonic, purgativ si in prevenirea constipatiei. Scrieri orientale antice amintesc puterile afrodisiace ale ghimbirului. Ghimbirul are ca si componente principale atat compusi fenolici (gingerolul si shogaolul), cat si sesquiterpene (zingiberene). Gingerolul – un component nevolatil – este raspunzator pentru aroma acestui condiment. Studii recente demonstreaza efectul sau antiemetic, iar in prezent se fac studii privind efectul antioxidant si antiinflamator al extractului de ghimbir. In cantitati mai mari inhiba agregarea trombocitara.
Fenicul (Foeniculum vulgare, fam. Apiaceae) – numele latin al acestei plante inseamna „fan inmiresmat”. Grecii il priveau ca pe un simbol al victoriei, deoareca langa campul de batalie de la Marathon crestea fenicul, iar in general anticii il considerau nu doar un condiment culinar, ci si o planta cu puteri magice, care poate fi folosita pentru trezirea clarviziunii. Feniculul este parfumat, iar la gust seamana cu anasonul. Contine 2-5% (sau chiar 8%) ulei volatil, fiind carminativ, stimulent al digestiei, diuretic si expectorant. De-a lungul timpului cunoaste mai multe utilizari – ca remediu pentru muscatura de sarpe, in tulburari gastrointestinale, tuse, pentru stimularea lactatiei, si, in timpul Renasterii, chiar pentru potolirea foamei si tratarea obezitatii.
Pimenta (Pimenta dioica, fam. Myrtaceae) – exploratorii spanioli care au descoperit-o in partea vestica a Americii Centrale au crezut ca au de-a face cu piperul. De aceea au numit astfel planta aceasta care face parte din familia Myrtaceelor. Folosit in prepararea lichiorurilor, proprietatile acestui condiment sunt foarte asemanatoare cu cele ale cuisoarelor. Prin prezenta eugenolului, piperul de Jamaica are un usor efect analgezic, de aceea poate fi folosit in caz de nevralgii si reumatism. Are efect carminativ, fiind util in combaterea flatulentei si senzatiei de greata.
Gymnema (Gymnema sylvestre, fam. Asclepiadaceae) este cunoscuta ca „distrugator al zaharului” si folosita in India de 2000 de ani pentru tratarea diabeticilor. Frunzele sale sunt deseori utilizate ca remediu in durerile de stomac, constipatie si afectiuni ale ficatului. Studiile stiintifice nu au confirmat in intregime efecte cu o paleta atat de larga. Insa actiunea hipoglicemianta a frunzelor de gymnema a fost demonstrata si este atribuita acidului gymnemic.
Musetelul (Matricaria chamomilla, fam. Asteraceae) – contine ulei volatil, substante amare (matricina si matricarina), precum si alti constituenti activi – flavonoidele, cumarinele si acizii fenolcarboxilici (acid salicilic, vanilic etc.). Prezinta proprietati antiinflamatorii, spasmolitice si antibacteriene, ceaiul de musetel fiind deosebit de util in caz de colici, balonari, gastrite acute si sindrom dispeptic. Cu o aroma proaspata, usoara, primavaratica, musetelul este preferat de multi dintre noi.
Iti doresti un moment de intimitate! Aloe Blossom Herbal Tea iti iese in intampinare cu miresme stralucitoare, somtoase, arome care umplu camera si iti rasfata toate simturile. Cu Aloe Blossom Herbal Tea ai desfatare intr-o ceasca. Acorda-ti o clipa mai mult de relaxare, un moment de placere intensa. Pentru asta s-a inventat Aloe Blossom Herbal Tea, ceaiul care raspunde FOREVER bucuriei tale de a trai.
Dr. farm. Szöcs Dóra
Director General
(Articol aparut in revista Forever nr. 79, noiembrie 2005)
Produs Forever menționat în articol: